Alberta Cross & Ismael

Alberta Cross & Ismael

Datum: Torsdag 18 augusti
På scen: 20:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: 165:- Inkl. serviceavgift
Ståplatser: Onumrerade

Med nya självbetitlade albumet "Alberta Cross" i bagaget ger sig New York-baserade Alberta Cross ut på miniturné i Skandinavien med endast två konserter i Sverige. Nyss turnerade de med Joe Walsh från The Eagles samt spelade för Ringo Starr på hans 76-årsdag - nu kommer de till Uppsala och Katalin.

Det är något av en hemkomst för bandets två uppsalasöner, sångaren och frontfiguren Petter Ericsson Stakee, och trummisen Fredrik Aspelin.

”Alberta Cross” inspirerades av nattliga jamsessioner i New York, och spelades in i en gammal kyrka i Dreamland, nära Woodstock. Med albumet har frontfiguren Petter Ericson Stakee tagit sig tillbaka till sina musikaliska rötter, och fyllt skivan med blås, stråkar, mandoliner och andra instrument som inte hörts på bandets tidigare släpp. Stakee ber oss att sakta ner och följa med honom på hans musikaliska resa. En resa vi så gärna följer med på!

Ismael:

Ismaels tredje album kom i februari (och fick omdömen som "mästerlig indie", "hög charmfaktor" och "jag får aldrig nog"). Bandet startade en gång i ett skyddsrum i Uppsala. Kopplingarna till staden är fler än så: skivorna släpps på en uppsalaetikett (Viskningar och Vrål), två album har producerats av Kristofer Jönson (musiker-, ljudtekniker- och producentprofil i Uppsala) och dessutom rymt samarbeten med Uppsalamusiker som Linnea Kurkiala, Kalle Jansson och Johan Zeitler. Nästan-hemmaplan, alltså, och ändå är det mer än två år sedan ismael senast spelade i Uppsala – till Katalin kommer de med gamla låtar och nya, om drömmar och girighet, besvikelser och manlighet, instängdhet och kontakt. Det kommer att bli kontakt.

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish