Kaipa DaCapo

Mer om artisten:
Kaipa DaCapo

Kaipa DaCapo

Datum: Lördag 1 april
På scen: 21:00
Insläpp: 18:00
Biljettpris: 275:- Inkl. Serviceavgift
Bordsbokning: Ring 018-140680
Ståplatser: Onumrerade

Kaipa Da Capo återkommer till Uppsala efter en Europaturné i februari 2017, Hamburg, Köln och Berlin är några få av stoppen på turnén, dags för hemstaden Uppsala!

Hösten 1978 släpptes Kaipa´s legendariska album ”Solo”, bandets tredje och dittills mest framgångsrika. År på vägarna hade gett resultat och Kaipa var nu etablerat som ett av Sveriges ledande band i genren. Våren 2014 fick originalmedlemmarna Ingemar Bergman, Tomas Eriksson, Hans Lundin och Roine Stolt en förfrågan om att återförenas för en festivalspelning som samtliga utom Hans Lundin valde att tacka ja till. Till saken hör att Hans fortfarande ger ut skivor under namnet Kaipa och ville istället helt fokusera på det. Övriga medlemmar valde då att med ny sångare och keyboardist under namnet Kaipa DaCapo ändå göra spelningen som en kul chans att få spela ihop igen efter alla år.

Här föddes alltså Kaipa DaCapo som till en början endast spelade material från de första albumen. Ryktet om detta har idag tagit Kaipa DaCapo inte bara till spelningar i Sverige utan även i Tyskland, Kanada och Japan. Hösten 2015 påbörjades arbetet med att ta fram nytt material som representerade var gruppen står idag och sommaren 2016 färdigställdes det helt nya albumet ”Dårskapens Monotoni” som bandet själv säger är fortsättningen efter ”Solo”. Ambitionen har varit att skapa ett album med en fot i det gamla men som ändå andas nutid. Grunderna lades i studio med hela bandet på plats och har sen kompletterats med pålägg där bl a riktig kyrkorgel, sitar, exotiska slagverk och blåsinstrument har använts. Hela skivan präglas av att allt verkligen är spelat och där Hammondorglar och gitarrer tillåts ta sin plats. 10:e oktober, 38 år efter ”Solo” släpps nu uppföljaren ”Dårskapens Monotoni” med helt nyskrivet material av bandmedlemmarna och producerat av bandets gitarrist Roine Stolt som har en minst sagt gedigen karriär och skrivit merparten av låtarna.

Roines karriär har stadigt byggts via band som bl a The Flower Kings, internationella supergruppen Transatlantic, turnéer med Genesisgitarristen Steve Hackett och nu senast i form av samarbetet med sångaren Jon Anderson från Yes som i somras resulterade i kritikerrosade albumet ”The invention of knowledge”. Han har blivit framröstad och listad som en av världens ledande gitarrister i genren och är idag ett etablerat namn inom progressive rock i världen.

Kaipa DaCapo består idag av originalmedlemmarna Roine Stolt gitarr och sång, Ingemar Bergman trummor, Tomas Eriksson bas samt nya medlemmarna Max Lorentz keyboards och sång och Michael Stolt sång och gitarr. ”Dårskapens Monotoni” är ett album proppat med starka melodier i klassisk stil med stänk av folkton vilande på levande, genomarbetade och rika arrangemang, gästspel av bl a Merit Hemmingsson. ”Dårskapens Monotoni” är en minst sagt stark och värdig uppföljare…

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish