Franska Trion

Mer om artisten:
Franska Trion
Video

Franska Trion

Datum: Fredag 5 maj
På scen: 21:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: 180:- + Service
Bordsbokning: Ring 018-140680
Ståplatser: Onumrerade

Franska Trion är i grunden en klassisk bluestrio men man är mest något mer. Det är sentimentalt, desperat och trasigt. Det är provocerande och lugnande. Det är musik som du inte kan sluta känna. Det är musik som du inte kan styra över.

Med sitt ömsom vansinniga hamrande på pianot ömsom väldigt finstämda ballader har Franska Trion nått en kultstatus inom svenska jazz och blues-kretsar.

Låtarna berör ofta teman kring trasig kärlek, överdriven alkoholkonsumtion och viljan att ta sig ur sitt dåliga leverne, om det så är att hoppa från Älvsborgsbron eller att finna gud.

Det kan vid första anblick låta klyschigt och uttjatat, men frontmannen Matti Ollikainens omedelbara texter tillsammans med hans desperata, passionerade och intensiva sång lyfter Franska Trion till höjder som inget annat band kan jämföra sig med.

Oavsett om du gillar klassisk treackordsblues eller mer ordekvilibristiskt orienterade artister så kommer du att hitta din egna favorit i Franska Trions gedigna låtkatalog.

Bandet bildades 2005 och har hunnit med att släppa sju fullängdsskivor. Håkan Hellström har nämnt bandet som ett av sina favoritband och man har bland annat kompat Stefan Sundström på skivan ”Nu var det 2014”. Det är ett band med extremt mycket erfarenhet från många olika projekt och samtliga i bandet har kompat flertalet stora Svenska artister som Hästpojken, Timo Räisänen, Sven Zetterberg, Petter med flera.

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Tisdag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish