Kulturnatten

Kulturnatten

Datum: Lördag 9 september
På scen: 20:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: Fri Entré
Ståplatser: Onumrerade

DIMMA

WHEEL IN THE SKY

DISTANT DAYS

DIMMA
Dimma bildades i Uppsala för längesen och spelar hårdrock med sång på svenska. 2016 släpptes senaste skivan Dimma över Ekeby som är ett temaalbum med hemstaden i centrum.
WHEEL IN THE SKY
"Sångaren och gitarristen David Berlin gjorde ordentliga avtryck i rockunderjorden med Mother Superior på 90-talet och Snuffed By The Yakuza på 00-talet. Wheel In The Sky – som också består av gitarristen Einar Petersson (ex-Undergång), basisten Carl Norman och trummisen Daniel Uggla (båda ex-Mother And Sun) – bär också hans starka prägel och smälter skickligt samman klassiskt storslagen rock med psykedelia, garagerock och rhythm & blues. Riffen sitter som Townshendska snytingar och Uppsalagruppen har ett enormt fokuserat driv med Berlins riviga röst i fokus. Musikaliskt släktskap finns med såväl Hellacopters som Soundtrack Of Our Lives men attacken är hårdare, samtidigt som inslag av Blue Öyster Cult och Cure samsas helt naturligt." -Mats Rydström, Sweden Rock Magazine.
DISTANT DAYS
Distant Days Distant Days efterlängtade debutalbum, Dying of the light, är fylld med utsökt och fantasifullt arrangerade låtar, som manar fram ett mörkt men storslaget landskap och som för tankarna till Band of Horses och The National eller ett rockigare Weeping Willows eller kanske Scott Walker. Skivan har välkomnats med öppna armar av flera kritiker i den svenska pressen, ”snyggare rock får man leta efter” (UNT) var ett passande omdöme, och kräsne Mats Olsson rekommenderande den i sin krönika i Expressen. Bandet består av huvudsaklige låtskrivaren Erik Illes (sång, gitarr), och Ulf Eklund (slagverk, keyboards, sång), Michael Funke (gitarr), och Anders Vretenäs (bas). Det nära samarbetet med producenterna Stefan Brändström och Lasse Halapi har också varit avgörande för det starka och personliga uttrycket. Bland fans finns Björn Olsson, välkänd producent och låtskrivare. Dying of the light är en enastående musikupplevelse, och kommer att vara ett av 2017 års mest omtalade svenska album.

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish