Baskery & Bror Gunnar Jansson

Datum: Fredag 6 april
På scen: 20:30
Insläpp: 19:00
Biljettpris: 200:- + service
Bordsbokning: Ring 018-140680
Ståplatser: Onumrerade

Förbered dig på banjopunk, newfolk, nordicana, en energisk liveshow och hårresande vassa stämmor från Baskery, plus Enpersonsorkestern Bror Gunnar Jansson.

BASKERY
Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen.

Denna högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnérande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Bandet har öppnat för bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile.

Förvänta er "banjopunk", "newfolk", "nordicana", en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor.

Baskery är:
Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor
Stella Bondesson: kontrabas och sång
Sunniva Bondesson: Akustisk och elektrisk gitarr och sång

BROR GUNNAR JANSSON
Enpersonsorkestern Bror Gunnar Jansson släppte under 2017 "AND THE GREAT UNKNOWN" i två delar, en EP och ett album. I likhet med hans tidigare släpp har även dessa skivor rönt större framgångar utomlands än hemma i Sverige. Den andra delen har redan sålt över 10 000 exemplar bara i Frankrike, och var ett tag bäst säljande jazz/blues-skiva i Frankrike (strax ovanför storheter som Diana Krall och nya samlings-album med Nina Simone och Django Reinhardt). Under 2017 gjorde han fler än 80 konserter på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Kanada, Belgien, Nederländerna, Ungern mfl.

Musiken är mörk, suggestiv, rå och vacker. Blues och southern gothic lindas in i nordisk "less is more"-anda. Några röster om And The Great Unknown:

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

UNT City
018-478 00 00

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish