Fricky

Fricky

Datum: Lördag 19 maj
På scen: 21:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: 200:- + Service
Ståplatser: Onumrerade

Fricky debuterade i juni 2016 med låten ”Kär”, hans första singel som soloartist. Sedan dess har han fortsatt trollbinda publiken med sin RnB-färgade finess.

I Maj 2017 släpptes ”Hon Få Mig” som snabbt streamade förbi 2 miljoner lyssningar på Spotify och slutade upp som en av årets bästa RnB-låtar på P3. Fricky har sedan dess intjänat respekt från hela den svenska rap scenen som en av de tyngsta i landet.

Erik ”Fricky” Friman kommer från Umeå och utgör tidigare halvan av rap duon ”Broder John & Friman”, som tillsammans släppt EPn ”Mästerbotten” och albumet ”Mauro”. Fricky står också som en av medgrundarna till labeln Hoopdiggas som släpper musik och lanserar egna klädkollektioner. Han har rappat, sjungit, producerat musik och turnerat tillsammans med Norrlands kollektivet Random Bastards sedan 2012.

Det är något speciellt med världar som möts. När en norrländsk rappare och RnB-sångare kan flyta genom afro pop rytmer, hiphop-beats och panflöjter och få det att kännas som det mest självklara i världen, blir känslan ofrånkomlig. Man älskar Fricky, och det märks på hans snabbt växande fanbase.

”Jag vill vara genre-fri. Pop, Hiphop, Funk & Afropop. Jag skulle kunna göra en cross-over från Disco till K-pop om jag ville.”

I början av året släpptes ”Man”, tredje singeln från debut-EP:n ”Aqua Aura” som släpps 23 mars. Låten rullade snabbt in på P3's spellistor och för bara två veckor släpptes Hon Få Mig Remix med Ozzy, Leslie Tay och Blizzy.

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

UNT City
018-478 00 00

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish