Mipso (klubb Uffe)

Mer om artisten:
Mipso (klubb Uffe)

Mipso (klubb Uffe)

Datum: Tisdag 27 november
På scen: 20:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: Ordinarie: 195:- + Service, Student: 50:- + Service
Ståplatser: Onumrerade

Hur annars förklara det mycket speciella klimat som formar artister som nu Skandinavien-aktuella MIPSO? Fyra högutbildade musiker som stadigt klättrar på alla bluegrass-listor hemma i USA.

Rootsy föll såklart för deras genialitet och charm. Men deras musik är större än så. Det är folk, Americana, visa, och harmonier som tillsammans med fiol gör en suggestiv ljudbild, vacker och lockande.

Just Chapel Hill är en enormt spännande plats för älskare av högkvalitativ musik. I somras var ju Sarah Shook och hennes Disarmers här. Även de har sin bas i CH. Och det verkar som det progressiva klimatet, den toleranta stämningen och attityden till skapande möjliggör dessa fantastiska band.

MIPSO har funnits i 7 år och spelar ute under större delen av året. Fyra album har de hunnit släppa, vid sidan av flera singlar. Senaste plattan heter “Edges Run” och har fått fina recensioner i såväl Billboard som Rolling Stones.

Bandets namn har en egen historia. Ett japanskt uttryck som betyder; “Kiss i Miso-soppan”. (A little pee in the Miso) Eller förenklat; Ett P i Mison”. Så enkelt, men klurigt är det.Att något inte är “riktigt som det ska vara”.

Men MIPSO låter precis som de ska. Snygga låtar, smart arrangerade, mycket slide och en massa popkänsla. Jo, faktiskt. Och det funkar otroligt bra. Personligen tycker jag det är mer indie-country än bluegrass. vackra ballader med catchiga melodislingor som mer för tankarna till band som The Waterboys än kanske traditionell bluegrass. Det är ett gäng enormt skickliga musiker. Om det vittnar inte minst det faktum att de valde att producera senaste plattan själva, då deras önske-producent inte var tillgänglig då de skulle spela in den. Det ska mycket speciella musiker till för att klara en sån sak. Och såna är de, MIPSO, drivna, målmedvetna och lika grymma på skiva som live.

 

open.spotify.com/artist/5Bcrb5qQMVTEbJ43fdIS4A

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish