Nicolai Dunger

Mer om artisten:
Nicolai Dunger

Nicolai Dunger

Datum: Lördag 27 april
På scen: 21:00
Insläpp: 19:00
Biljettpris: Fri Entré
Bordsbokning: Ring 018-140680
Sittplatser: Onumrerade
Ståplatser: Onumrerade

Det är fri entré och ni kan boka bord till kvällens konsert!

Nicolai Dunger är en av svenska indiescenens mest produktiva artister.

Rain on Monday är en singer/songwriter som ständigt försöker hitta sätt att utforska sin musik.

Nicolai Dunger har genom sin långa karriär rört sig över genres som rock, jazz, konstmusik, singer/songwriter och folkmusik. Hans låtskrivande är fritt och har högt i tak, och materialet har släppts från allt till internationella satsningar på storbolag till privatpressningar. Senaste given - albumet Raison d'Être - har släppts löpande under 2018, där varje singel presenterats som ett eget kapitel tillsammans med en video. Tematiken för låtarna har, precis som albumtiteln avslöjar, formats runt allt det som gett Dungers liv mål och mening. Raison d’être avhandlar livets små och stora prövningar och på den tolv spår långa samlingen tar han oss genom ämnen som föräldraskap – med både värme och mörker som en vaggande fond. Albumet ges ut av Göteborgsbaserade Kning Disk.

Nicolai Dunger hittar, sin stora katalog till trots, alltid en ny vinkel, alltid ett nytt tillvägagångssätt och står, kort sagt, aldrig still. Som liveartist har han ett stort antal turnéer i ryggen, och är känd för sin förmåga att bjuda in publiken nära nära - oavsett storlek på lokal.

Rain on Monday
Rain on Monday är en singer/songwriter som ständigt försöker hitta sätt att utforska och kombinera sin musik med retro-futuristiska element för att skapa unika och kraftfulla låtar som framkallar ett omedelbart känslomässigt svar. Kombinationen av Raimonds hesa sångröst med noggrant orkestrerad musik skapar en uttrycksfull ljudbild som får Rain on Monday att sticka ut från mängden musik som strömmas ut idag.

Raimond Dagfjäll började skriva låtarna som skulle utveckla sig till Rain on Monday i sin hemstad Kiruna. Efter att Raimond flyttade till Uppsala släppte han 2018 EP’n "Fever Dream". Rain on Monday har inte gått obemärkt förbi och musikbloggen "Where the Music Meets" som beskrev låten "Kill My Love", “…one of those debuts that stuck in our heads and creates a whole lot of expectations for the ones to follow”.

Med senaste singeln "When She is Here" har Rain on Monday gått tillbaka till en mer avskalad och akustisk ljudbild. Målet är att behålla en naken och ärlig atmosfär för att fånga lyssnarens intresse. "When She is Here" handlar om att känna en unik kärlek till en annan person för första gången. Du tar in alla känslor medan du i de ensamma stunderna tvivlar på dig själv och är rädd för att ställa dig själv frågan hur länge den här relationen kommer att hålla. Låten är inspelad in i Atlantis Grammofon och släppt via Bolero Recordings.

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish