The Temperance Movement

Mer om artisten:
The Temperance Movement

The Temperance Movement

Datum: Onsdag 5 juni
På scen: Detta är ett fritextfält
Insläpp: 18:00
Biljettpris: 225:- inkl. serviceavgift

Tre takter. Det var det enda som behövdes för att vi skulle förstå att det vi hör är nästa stora engelska rockband.

Support: Hellsingland Underground

Bandet är knappt ett år gammalt och har själva släppt en EP som dom säljer från sovrummet, lagt ut några Youtube videos från inspelningarna och spelat ett tiotal konserter i London och Glasgow. På de tiotalet konserterna har bandet gått ifrån att vara helt nya och okända till att dagar efter biljettsläpp sälja ut stora klubbar. Bandet släppte precis sin första Englandsturné och biljetterna säljer slut i rasande takt i samtliga städer. Videon till låten ”Only Friend” närmar sig redan 70 000 visningar på Youtube. Vi var i London och såg en utsåld konsert på Borderline med bandet och blev lika knockade som de andra 500 ihop packade fansen i publiken. Rootsy Live har äran att få presentera The Temperance Movements första turné utanför Storbritannien.

Visst längtar vi alla efter Riktig Rock´n Roll emellanåt? Det finns ett sug efter band som på ett trovärdigt sätt spelar Classic Rock i samma anda som The Faces, Stones, The Band eller Little Feat. Framgångarna för Rival Sons är ett exempel på det och att höra The Temperance Movements låtar pekar åt det hållet fast mer moget och ännu mer musikaliskt. Samtidigt finns det i musiken nästan samma andliga känsla som Israel Nash Gripka och Deadman skämt bort oss med mixat med boogien och svänget från klassband som AC/DC och Black Crowes. The Temperence Movement har helt enkelt soul!

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets americana rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music så finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition att tolka musiken man älskar och beundrar från USA på ett sätt som lockar en jättepublik.

Allt är coolast när det startar. Likt flera av sina brittiska föregångare så startar The Temperance Movement sin internationella satsning med att turnéra Skandinavien. Det finns åtskilliga som ångrar att man inte såg Beatles eller Stones i folkparkerna på tidigt 60-tal innan det blev stort och chansen försvann. Vill ni vara med från början på den här resan är det bara att köpa biljett och gå och se bandet under deras första turné utanför Storbritannien någonsin!

Tillbaka Tipsa

Köp Biljetter

Ring Ticnet:
0771-70 70 70
www.ticnet.se

UNT City
018-478 00 00

UKKs Biljettkassa
018-727 90 00


Kontakt:

Godsmagasinet Östra Station

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Tel: 018-14 06 80. Fax: 018-12 64 66

info@katalin.com

Bordsbokning: 018-140680 eller info@katalin.com

Öppettider:

Måndag - Torsdag från kl. 16.00

Fredag - Lördag från kl. 13.00

Facebook:

Gilla oss på Facebook.

Du får tips om evenemang och erbjudanden.


Prenumerera på Katalins nyhetsbrev och få nyheter om kommande evenemang.


Web by Phosworks Digital Industries
Hosting by Rackfish