Lördagsjazz

Kontakt: 0703281850 eller hakanjansson1@live.se

13/4 Katalins Lördagsjazz med Maria Kvist Four

Kom och mys en jazzig eftermiddag med oss i Katalins Pub. Denna gång gästar Maria Kvist som har etablerat sig som en av Sveriges mest anlitade pianister med starkt uttryck och som en sprudlande musikant. Uppvuxen i en musikalisk familj i Jämtland, började sin karriär när hon uppträdde med sin far. Hon intresserade sig för jazz under sista året på gymnasiet och fortsatte studera jazz under åren på folkhögskolan Birka och tog sig sedan vidare till Berklee College of Music samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Maria nominerades till Sveriges Radios pris Jazzkatten för årets grupp 2019 och bjuder här på en både vocal och instrumental konsert tillsammans med den fantastiske altsaxofonisten Linus Kåse – Eminente Per V Johansson på bas och så uppsalatrummisen Håkan Jansson. Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

 

20/4 Katalins Lördagsjazz med Helena & ÅJO Trio

En musikresa med sångerskan och låtskrivaren Helena Andersson Bromander från Lejsta i Rasbo. Hon har uppträtt på världsmusikfestivaler och flera stora jazzscener, på psalmkonserter och folkmusikscener. En spännande eftermiddags upplevelse i Katalins mysiga pub med en sångerska som verkligen kan beröra med sin sång. Här tillsammans med en duktig jazztrio. Mattias Åström piano – Erik Ojala bas – Håkan Jansson trummor. Fi entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

27/4 Katalins Lördagsjazz med Camilla Widell & ÅJH Trio

En riktigt jazzig eftermiddag i Katalins Pub med Uppsala jazzsångerskan Camilla Widell, som med underbar röst och inlevelse sjunger egna och andras låtar. Här med den svängiga jazztrion ÅJH Trio. Vid pianot sitter Håkan Hedstrand – Erik Ojala Bas – Håkan Jansson trummor. Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

4/5 Katalins Lördagsjazz med Zoie Finer och Bromanders Trinetts

Ännu en mysig stund i Katalins Pub med sångerskan Zoie Finer som sjunger ett urval av sina bästa jazzlåtar tillsammans med pianisten Anders Bromander – Per bas och trummisen Håkan Jansson.
”En mer värdig första stipendiat för Sven-Bertil Taubes stipendium 2019 än Zoie Finer är svårt att finna. Zoie Finer är en allsidig sångerska som lika gärna sjunger visa som ballad, gospel som rock”, sa den nu bortgångne Sven Bertil Taube. Hjärtligt välkommen. Gratis entré/ Frivillig orkesterslant. Stöd gärna våra musiker på Swish 0703281850. Välkomna!

11/5 Katalins Lördagsjazz med  Golden Age of Rock´n´Roll

Ett gruvligt sväng i Katalins Pub när The Golden Age Of Rock N Roll infinner sig.
Hits från rockmusikens gyllene år. Rockabilly och Rock & Roll av finaste snitt. Chuck Berry, Eddie Cochran, Jerry Lee Lewis, Brenda Lee, Wanda Jackson, Bill Haley och givetvis ELVIS.
Det svänger garanterat! Riktigt musik på riktiga instrument! Kent Wennman, Ulf Holmberg, Daniel Olsson och Stefan Persson står för svänget!
Fri entré men stödparti musiker på swish 0703281850. Välkomna!

18/5 Katalins Lördagsjazz – i huvudet på Thomas Arnesen

Kom och förvärm er med musikresa, öl/vin och mat i Katalins mysiga Pub. Den oefterhärmliga Uppsala gitarristen Thomas Arnesen sjunger och svänger med sin gitarr i ett urval av de låtar som ligger närmast hjärtat från dansaren och sångaren Fred Astaire till en av 60 talets härligaste låtmakare, pianist och sångare Steve Windwood. Här tillsammans med ett band med gruvligt groove. Anders Bromander piano – Magnus Peterson bas – Håkan Jansson trummor. Fri entré men stöd gärna våra musiker med swish 0703281850. Välkomna

25/5 Katalins Lördagsjazz med Claudia Unda och Claes von Heijne Trio

Claudia Unda var leadsångerska i gruppen A1, som bland annat deltog i Melodifestivalen 1999 med låten Bilder av dig. Gruppen släppte albumet A1 i 14 länder och uppträdde från Tokyo i öster till New York i väster.
Därefter har Claudia framträtt solo såväl som i olika grupper. Hon arbetar också som sånglärare och har under senare år satt upp ett par musikaler, bland annat Changes, med 120 medverkande, däribland egna showgruppen Blaze och Uppsala Blåsorkester.
2013 tävlade Claudia i Svensktoppen nästa med bidraget En vanlig dag och 2014 var det premiär för Att få stanna kvar, en musikal om ensamkommande flyktingbarn som hon skrivit tillsammans med Niclas Malmberg. Här väljer hon sina bästa jazzlåtar tillsammans med en skicklig och eminent jazztrio Claes von Heijne vid pianot – Nisse Palm bas – Håkan Jansson trummor.
Fri entré. Men stöd gärna våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!