Lördagsjazz

Kontakt: 0703281850 eller hakanjansson1@live.se

21/10 Katalins Lördagsjazz med Jazz 4:an och jag

En jazzig stund i Katalins Pub när Jazz 4:an spelar tidlös jazz , den som de själva älskar: Från Bessie Smith till Monk och Miles Davis till Ellington. Vi gillar att spela med varandra och göra musik med härligt lösa och överraskande uttryck. Alltid lika uppskattat av publiken. Ragnhild Sjögren sång, Dicken Hedrenius piano och.. trombone, Hasse Larsson bas och sång, Thomas Driving, trumpet och flygelhorn och Håkan Jansson Trummor. Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850 eller kontant. Välkomna! 

28/10 Katalins Lördagsjazz med John Högman&Söner möter Jazz Friends

Katalins Pub bjuder på en riktigt jazzig eftermiddag när saxofonisten John Högman sjunger och svänger med sin sax tillsammans med sina två söner Hampus trombon och Victor saxofon. Här med ett grymt sväng av orkestern Jazz Friends – Jesper Söderqvist vibrafon – Thomas Arnesen gitarr – Ambjörn Hugardt bas – Håkan Jansson trummor. Fritt inträde men stöd gärna våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

4/11 Katalins Lördagsjazz med Bill Öhrström & Jazztrion

 

En härlig eftermiddag i Katalins mysiga pub med sångaren Bill Öhrström som svänger med sitt munspel tillsammans med en Jazztrio med grymt ”groove”. Daniel Lantz piano – Pal Johnson bas – Håkan Jansson Trummor.
Bill Öhrström är svensk blues ”Grand Old Man” och har jobbat med allt och alla, med oceaner av anekdoter att berätta om möten från sina olika karriärer. Allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för ”The Who”. Hur han startade upp klubbarna Filips och Mariahissen och hur han spelade på Gamla Stans jazzklubbar på 50 och 60-talet.
Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna! 

11/11 Katalins Lördagsjazz med Helena Bromander & ÅJO Trio

En musikresa med sångerskan och låtskrivaren Helena Andersson Bromander från Lejsta i Rasbo. Hon har uppträtt på världsmusikfestivaler och flera stora jazzscener, på psalmkonserter och folkmusikscener. En spännande eftermiddags upplevelse i Katalins mysiga pub med en sångerska som verkligen kan beröra med sin sång. Här tillsammans med en duktig jazztrio. Mattias Åström piano – Erik Ojala bas – Håkan Jansson trummor. Fi entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

18/11  Katalins Lördagsjazz – i huvudet på Thomas Arnesen

Kom och förvärm er innan ni låter Påskfirandet ta vid på allvar. Med en musikresa, öl/vin och mat i Katalins mysiga Pub. Den oefterhärmliga Uppsala gitarristen Thomas Arnesen sjunger och svänger med sin gitarr i ett urval av de låtar som ligger närmast hjärtat från dansaren och sångaren Fred Astaire till en av 60 talets härligaste låtmakare, pianist och sångare Steve Windwood. Här tillsammans med ett band med gruvligt groove. Karl Sjölin piano – Magnus Peterson bas – Håkan Jansson trummor.  Fri entré men stöd gärna våra musiker med swish 0703281850. Välkomna

25/11  Katalins Lördagsjazz med Rickard Arnberg och kamraterna

Ännu en gång gästar den duktiga sångaren och kompositören Rickard Arnberg som svänger loss med sina egna och andras låtar tillsammans med sin eminenta kamratorkester. Rickard Arnberg släpper här också ett antal nykomponerade låtar ur sitt senaste album. En oförglömlig eftermiddag i Katalins Pub. – Rickard Arlberg sång – Anton Glansholm piano – Robin Englund gitarr – Jakob Eriksson bas – Håkan Jansson trummor. Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!

2/12  Katalins Lördagsjazz med Maria Kvist Four

Kom och mys en jazzig eftermiddag med oss i Katalins Pub. Denna gång gästar Maria Kvist som har etablerat sig som en av Sveriges mest anlitade pianister med starkt uttryck och som en sprudlande musikant. Uppvuxen i en musikalisk familj i Jämtland, började sin karriär när hon uppträdde med sin far. Hon intresserade sig för jazz under sista året på gymnasiet och fortsatte studera jazz under åren på folkhögskolan Birka och tog sig sedan vidare till Berklee College of Music samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Maria nominerades till Sveriges Radios pris Jazzkatten för årets grupp 2019 och bjuder här på en både vocal och instrumental konsert tillsammans med den fantastiske altsaxofonisten Linus Kåse – Eminente Per V Johansson på bas och så uppsalatrummisen Håkan Jansson. Fri entré men stöd våra musiker på swish 0703281850. Välkomna!