Mån - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Tillbaka till alla evenemang

Uppsala University Jazz Orchestra / Ulf Johansson Werre

UUJO under ledning av Ulf Johansson Werre firar 15-årsjubiléum på Katalin. Storbandsfest med sånggruppen ”The Universals” samt nationella och internationella gäster i världsklass.

”Håkan Broström – en av Europas mest aktade altsaxofonister, Suranjana Ghosh – indisk tablamästare i världsklass som har givit tablas nya musikaliska miljöer samt Alexander Brott – ung svensk gitarrstjärna som pendlar mellan Stockholm och New York.”

Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) är Uppsala universitets eget storband och är det senaste tillskottet i universitetets levande musiksatsning. Under ledning av en av Sveriges främsta jazzmusiker, pianisten och trombonisten Ulf Johansson Werre, arbetar vi i UUJO med fördjupning i storbandsjazzens olika epoker och personlig utveckling av instrumentala och vokala färdigheter inom jazzgenren. UUJO övar och konserterar regelbundet och genomför varje termin egna temakonserter. Utöver det uppträder UUJO även vid universitetets evenemang, för företag, på kulturevenemang, jazzfestivaler och anlitas till danskvällar.

Ulf Johansson Werre är pianist, trombonist, sångare, orkesterledare från trio till storband, kompositör och arrangör. Ulf är född 1956 i Lövånger i Västerbotten. Han blev som en av fyra sökande antagen till den första jazzutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Senare fick han Sverige-Amerikastiftelsens musikstipendium till USA där han studerade i två år. Ulf har sedan dess spelat med otaliga världsstjärnor inom jazzen såväl i Europa, USA som Asien. Vid sidan om sin egen artistbana har Ulf alltid intresserat sig för pedagogisk verksamhet och har bland annat varit lektor på Musikhögskolan och lett kurser på Uppsala universitet innan nuvarande ledarskapet för universitetets storbandsverksamhet. Under våren 2018 promoverades Ulf till Hedersdoktor vid Uppsala universitet.

Kommande evenemang

Americana

Ward Hayden & The Outliers (Klubb Uffe)

Tisdag 22 oktober
Rock

D-A-D

Onsdag 23 oktober
Metal

Raubtier, Utmarken & Alfahanne

Torsdag 24 oktober
Pop

Bob Hund

Fredag 25 oktober
Alla events