Mån - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Tillbaka till alla evenemang

Adolphson & Falk

Lovorden har haglat över turnén och fansen, som förväntade sig en nostalgitripp, och  möttes av duon som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert visades också en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick.
En succé. Det visar inte minst slutsålda hus i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Luleå!
Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Konserten är en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.
På 70-talet medverkade Adolphson & Falki Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andraBarbro Hörbergoch Anita Lindblom. Greg FitzPatrickspelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!
De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat.
Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren
Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus.
Christina Wernerson Kultursidan.nu
Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer.
Texten i Hav får man nog revidera lite, menade Tomas Adolphson. Den handlar om våra hav som oändliga källor… Andra låtar som spelade i sina ursprungliga versioner var Tracks-ettan Ifrån, Mr Jones maskin, 1-0-0-1-0, Från min radio, Stockholmsserenad, Nu lever jag igen – och så fick örebropubliken även lyssna till Mer Jul, en låt som återkommer i radio den här tiden på året. Varje år. Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50.
K-G Ekblom, Örebrokuriren

Kommande evenemang

Stand-up

Oslipat – Özz Nûjen

Onsdag 18 september
Stand-up

Historiepodden Live

Torsdag 19 september
Rock

Zimmermans – En kväll med Bob Dylan

Fredag 20 september
Pop

Songs Of LowRa!n & The History

Lördag 21 september
Alla events