Tillbaka till alla evenemang

Andreas Hellkvist – 4 Leslie Experience och Orgelparty Deluxe

Köpta biljetter återbetalas av tickster inom kort!

Kvällens konsert har två delar – premiärkonsert av projektet 4 Leslie Experience, och sedan ett Orgelparty. Dessutom råkar det också vara dagen efter Andreas födelsedag, så för de som kommer tidigt så finns det tårta!

4 Leslie Experience
Med sin bakgrund både som musiker, kompositör, programmerare, hammondmekare och visionär i största allmänhet har Andreas Hellkvist kombinerat alla sina sidor i ett nytt projekt.
Det blir en upptäcksfärd i nya ljudlandskap, där Hammondorgeln står i mitten av Katalins stora sal, omgiven av 4 Lesliekabinett i varsitt hörn. Scen och åskådarplats blir detsamma då publiken kan röra sig fritt på golvet och vara mitt i musiken. Rummet i sig blir ett eget instrument.
Förutom den udda uppställningen finns också några närmast unika tekniska lösningar, där kabinettens rotation styrs med en microdator och ljudet kan formas individuellt till varje Leslie. Resultatet blir något som bara måste upplevas på plats. Toner studsar runt och ljudet förändras i varje punkt i rummet. Repertoaren består av nya kompositioner som använder dessa nya möjligheter. Det blir alltså urpremiär både för själva projektet och musiken. Det bör också poängteras att det faktiskt blir musikaliskt njutbara stycken, inte bara ljudexperiment.

Orgelparty Deluxe
Kvällens andra avdelning blir ett Orgelparty, där Andreas övriga repertoar kommer fram. Samma uppställning av instrument, därav benämningen Deluxe, men inte lika mycket effekter och experiment. Bara groovigt svängig musik med allt mellan funk, pop, rock och jazz där publiken istället kan dansa runt orgeln och bara bada i tonerna. Det är också sannolikt att vi får se gästartister förgylla partyt.

Kommande evenemang

Americana

Will Stewart – Klubb Uffe (Jazzbaren)

Tisdag 26 september
Stand-up

Henrik Nyblom

Onsdag 27 september
Pop

Sissoko & Gripper på Katalin

Torsdag 28 september
Jazz

Elina Ryd (Jazzbaren)

Fredag 29 september
Alla events