Tisd - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Sönd - Månd: stängt
Midsommarafton och Midsommardagen har vi stängt.

Tillbaka till alla evenemang
Inställd

Baskery (Jazzbaren)

Oavsett i vilket land, eller på vilken typ av scen de svenska systrarna står på, är publikens reaktion nästan alltid densamma; att de varken hört eller sett något liknande, att systrarnas sätt att hantera sina instrument på, bandets unika uppsättning och kraftfulla sound helt saknar motstycke.

För Baskery handlar det om att och vända uppochner på det förutsägbara, att utmana givna genres, våghalsigt blanda och ge, att ta punkens rättframhet och väva ihop den med det subtila och närgångna anslaget i singer/songwritingtraditionen.

Systrarna Bondesson har turnerat världen över med bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile, spelat på samma festivaler som Tom Petty, Foo Fighters, Alabama Shakes, Lady Gaga och Charles Bradley m.fl. och med jämförts med artister från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin, ZZ Top och The Rolling Stones.

2014 flyttade gruppen till USA för att skriva och spela in en skiva för storbolaget Warner bros. Dryga två år blev vistelsen som först var tänkt att vara max i ett år. Flera erfarenheter rikare är tilllbaka i Europa och det var inte med en klackspark de fick tillbaka rätten till sitt eget material. Bandet hamnade i en tvist med bolaget och fick kämpa hårt för att hösten 2018 äntligen kunna ge ut ”Coyote & Sirens”, den skiva som spelades in och masterades 2016.

Sedan senaste 2018-releasen har gruppen hunnit turnera en hel del i Sverige, Europa och USA samt skriva nytt material som de ska spela in i England i maj 2020 med planer på albumsläpp till hösten.

Den 6 mars släpps först EP’n ”Leafland Avenue” inspelad i ett charmigt trähus de hyrde under nio månader i Nashville 2014. EP’n består enbart av väl utvalda covers, arrangerade och producerade av bandet, i syfte att på ett enkelt sätt hylla några av systrarnas favoritartister. En låt av Bruce Springsteen, respektive Cyndi Lauper, Empire of The Sun, The Supremes och Roxette formar den femspåriga EP’n.

Baskery använder uttrycken: ”banjopunk”, ”newfolk” och ”nordicana” för att beskriva sitt sound men låter sig inte begränsas till någon genre.

Baskery är:
Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor
Stella Bondesson: kontrabas och sång
Sunniva Bondesson: Akustisk- och elektrisk gitarr och sång

Kommande evenemang

Rock

LowRain & The History feat Peter Kihlgård

Lördag 22 augusti
Stand-up

Petrina Solange – Nu Är Jag Här

Onsdag 26 augusti
Stand-up

SEMST

Onsdag 2 september
singer songwriter

Luke Elliot (US)

Torsdag 3 september
Alla events