Tillbaka till alla evenemang

Daniel Hollow – jazzbaren

”Med den ena foten i fabriksstaden Gustavsberg, och den andra i det skogsbeklädda Hälsingland, står Daniel Hollow. Med countrymusik som arbetsverktyg iklär han historier om livets med- och motgångar i en skrud där detaljer som pedal-steel, trumpet och dobro finner sina givna platser. Med singlar som ”Rocks & Crosses”, ”The Reason” och ”Brother” har han alltsedan 2021 befäst sin ställning på den svenska scenen, vilket inte minst visat sig genom att värma upp inför Sierra Ferrell i Stockholm, ett framträdande på Sthlm Americana och flertalet spelningar i såväl Göteborg som Stockholm. Den 8 juni släpptes debutalbumet ”Indifference & Absence”, på alla digitala plattformar och i form av vinyl.

Det nyligen släppta albumet är inspelat i en av landets mest välrenommerade studior när det kommer till countrymusik – Kassmyra Country, strax utanför Stockholm. Bakom mixerbordet satt Jonas Öhlund och Henric Hammarbäck (H. Self), vilka även bidragit med såväl gitarrspel som kör, den sistnämnde återfinns även som medlåtskrivare till tre av skivans nio spår.

Daniel Hollow är en av artisterna med skivbolaget Ella Ruth Institute bakom sig, som bl.a. har skördat artister som David Ritschard, The green line travelers, JR. Dalfort, H. Self, Rebecca Sandberg och många fler. https://www.ellaruthinstitutet.se ”

Kommande evenemang

Americana

Will Stewart – Klubb Uffe (Jazzbaren)

Tisdag 26 september
Stand-up

Henrik Nyblom

Onsdag 27 september
Pop

Sissoko & Gripper på Katalin

Torsdag 28 september
Indie

Karakou

Fredag 29 september
Alla events