Tillbaka till alla evenemang

Doyle & Andersson – jazzbaren

 Denna dynamiska duo, bestående av den traditionella irländska sångaren Colm Doyle och den prisbelönta munspelaren Joel Andersson, har ett rykte om sig att leverera fängslande liveframträdanden som inte får missas.

Colm’s kraftfulla men samtidigt känsliga sång och imponerande scennärvaro, tillsammans med Joel’s rytmiska och unika ackompanjemang, skapar en atmosfär som kommer att stanna kvar med dig långt efter konserten är slut. Även om deras stil förblir trogen den irländska musikaliska traditionen, injicerar Doyle & Andersson den med en fräsch och modern energi som kommer att få dig att stampa takten och sjunga med till både hjärtskärande ballader, känslosamma kärlekssånger och fartfyllda jigs och reels.

Det som verkligen skiljer Doyle & Andersson åt är deras förmåga att ge nytt liv till gamla berättelser och sånger, och göra dem relevanta och relaterbara för den moderna publiken. De hämtar inspiration från tidiga inspelningar av musikaliska legender som Flanagan Brothers och Clancy Brothers, och injicerar sina framträdanden med en dynamisk, rytmisk och högst uttrycksfull approach som kommer att lämna dig hänförd.

Colm Doyle, född och uppvuxen i Dublin, växte upp i en familj djupt engagerad i traditionell irländsk musik, med starka kopplingar till de nordvästra grevskapen Sligo, Leitrim, Fermanagh och Donegal. Colm’s far, Sean, var en respekterad sångare, och hans bror, John, är en känd irländsk gitarrist.

Joel’s talang och hängivelse till sitt hantverk är uppenbart i hans imponerande utmärkelser, vilka inkluderar en andra plats i världsmästerskapen och andra prestigefyllda priser i musiktävlingar. Men det som verkligen gör Doyle & Andersson till en måste-se-akt är deras förmåga att skapa en personlig anknytning till publiken, och skapa en varm och intim atmosfär som känns som en sammankomst av gamla vänner.

Du kan såklart korta ner texten om den blir för lång.
Här finns mer info samt mer bilder ifall du behöver:
https://irishharmonica.com/doyle-andersson/
https://irishharmonica.com/press

Kommande evenemang

Indie

Moneybrother

Tisdag 28 november
Indie

Moneybrother – Extrakonsert

Onsdag 29 november
Podd

Mord Mot Mord Livepodd

Torsdag 30 november
Jazz

Ellas Kapell

Torsdag 30 november
Alla events