Tillbaka till alla evenemang
Inställd

Emma-Lee Andersson & Glashus – Jazzbaren

Inställt pga av sjukdom!

Era biljetter återbetalas av tickster inom kort!

EMMA-LEE ANDERSSON
Göteborg har alltid präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande, som influerats av den euforiska stämningen hos artister som Håkan Hellström, Hästpojken och alla liknande indieband som har stått på diverse Göteborgsscener genom åren.

Emma-Lee, uppvuxen i Göteborg, började skriva låtar redan som femåring, influerad av sin pappas intresse för gitarrer. Trots tidiga musikaliska ambitioner, inklusive att spela trummor i ett punkband och turnera runt Bohuslän och Skåne som tonåring, var musiken inte alltid den primära karriärvägen.

Efter att ha arbetat som lastbilschaufför efter gymnasiet och sjungit mycket i bilen under sträckorna runt Göteborg, kände Emma-Lee att något saknades och började lägga sitt fokus på att skriva egen musik. Under våren 2022 fick Emma-Lee uppmärksamhet för singlarna ”Spotta i min mun”, ”94an” och ”Vi har iallafall inte tråkigt”. Hon beskriver sina låtar som en hyllning till det fina och roliga i misären och ser skapandet som ett sätt att finna ljus och glädje i den bittra verkligheten.

På scen beskriver Emma-Lee sig själv som energifylld och full av överraskningar. Hon spelar gitarr och experimenterar alltid med nya element för att skapa en minnesvärd liveupplevelse.

Nästa singelsläpp, ”Dö före dig”, är en låt som Emma-Lee påbörjade för tre år sedan. Den utforskar teman av sårbarhet och ärlighet. Efter att ha lagt upp en teaser på TikTok sommaren 2022 och fått entusiastiska frågor från fans, är det äntligen dags att släppa låten.

GLASHUS
”Den svenska pop-duon Glashus, bestående av Mattias Norén och Iona Köhler Alvén bjuder på lekfull, elektronisk pop med låtar som sträcker sig över ett stort spektrum av känslor och upplevelser. I deras färgglada inramningar finns allt från heartbreak anthems, låtar om sex och kärlek, såväl som skildringar av kämpiga tider och ångest! I rosa palett dansar Iona och Mattias över scenen, med sig har de basisten Atle Nilsson samt trummisen Florian Matz.

Med scennärvaro och energi som lyser upp hela rummet drar bandet med sig publiken. Det blir en lekfull, energirik, känslosam, och intensiv upplevelse. Glashus har spridit sin musik på många svenska etablerade musikscener och har varit support till bland annat Pale Honey, Audionom, KXP och Hanna Järver.

Mattias hänger på sig en rosa axelbandssynth medan Iona vrålar ut sitt ångestfyllda ”Jag orkar inte mer!”. Iona sträcker ut mikrofonen till några tjejer längst fram för att sedan själv kliva ner från scenen och enas med publiken i en enda hejdundrande allsångsfest’ – Hymn”

Kommande evenemang

Cabaret

Peter Lind and the cabaret band (Katalins Terrass)

Torsdag 18 juli
Pop

Chix n Dix (Katalins Terrass)

Fredag 19 juli
Pop

Shadows of the Past (Katalins Terass)

Lördag 20 juli

Väsen (Katalins Terrass)

Onsdag 24 juli
Alla events