Tillbaka till alla evenemang

kvar!

Frida Hyvönen

Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné som inleds 25 februari i Luleå.

Kan du vara en individ och samtidigt ingå i en flock? Är att leda och följa varandras motsatser eller är det samma sak?

Frågeställningarna som föddes ur en i förtid avbruten psykoanalys löper som en röd tråd genom Frida Hyvönens senaste album ”Dream of Independence”.Omslagsporträttet målat av Sara-Vide Ericson ger en nyckel in i Frida Hyvönens värld och leder rakt fram till nya albumets tematik.

”Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skeva spegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk.””Men det krävs så sjukt mycket koncentrationoch arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden.”Nöjesguiden skrev om skivan:”Hyvönenär bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång.

”Aftonbladet skrev:”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden,föräldraskapet ochklimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.

”Dagens Industri:”Frida Hyvönens senaste är en konstnärlig dubbeltriumf.”I vår tar Frida Hyvönen låtarna från ”Dream of Independence” ut på en omfattande turné, som startar i Luleå den 25 februari och avslutas i Malmö 24 april.

Kommande evenemang

Rock

Rockgala – Till förmån för Barncancerfonden

Lördag 18 maj
Indie

Moto Boy – jazzbaren

Lördag 18 maj
Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Alla events