Tillbaka till alla evenemang

Jimi 80 – Clas Yngström med vänner

Clas Yngström med vänner hyllar Jimi Hendrix, som skulle fyllt 80 år 22 november! Uppsala storband, ”Big Band Experience”, under ledning av trummisen och arrangören Mats Engström inleder kvällen med Hendrix i storbandstappning. Det blir också ett kombo-set med ett urval av Jimis allra bästa.

Clas Yngström och Uffe Åhman är båda med i Sky High, en svensk bluesrockgrupp som grundades hösten 1978. Från att från början varit ett renodlat coverband med större delen av Jimi Hendrix repertoar på låtlistan, via ZZ Top-influerad boogierock i mitten av åttiotalet, har man idag en egen stil med en blandning av soul, blues och rock.

Uppsala storband började samarbeta med Clas Yngström i mitten av 90-talet och Clas kom med idén att göra Hendrix i storbandsformat med Gil Evans som förlaga. 1996 hade man premiär på Skansen Jazz & Blues och 1998 släpptes plattan ”Purple Haze” som hyllats av både publik och recensenter.

Gäster med Big Band Experience: Pierre Swärd – Hammond B3, Mikael Berglund – bas, Tore Berglund – tenorsax, Petra Kvännå & Hanna Wanngård – sång

Gäster med Jimibandet: Uffe Åhman – originaltrummis i Sky High Emil Fredholm – fantastisk gitarrist med gruppen ”Plankton” m.m.

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events