Tillbaka till alla evenemang

John Holm

Det finns  många landsvägar – En turné med John Holm

Sättningen blir fullt band : John Holm – sång och gitarr, Jesper Wihlborg – elgitarr, Alex Holm – munspel, Alexander Gunnarsson – bas och Mattias Sjögren – trummor

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna .

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det  dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och med sig har han en trogen skara som älskat och väntat på hans återtåg.

Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

JOHN HOLM i hjärta, själ, hjärna och kropp… FEM VÄRLDSKLASSALBUM RÄCKER…

Dokumentären om honom – gjord av Johan von Sydow – den ligger ute på SVT Play – är den bästa dokumentär jag sett. Som alltid bygger det på att man har en investerad passion i artisten i fråga. Jag har det i John Holm. Sällan har väl nån av egen kraft gjort en dokumentär i lika hög grad som John Holm gör ”Det Finns  Många Vägar – En Film Om John Holm”.

Fem album.

Samtliga pendlar mellan betygen 4 och 5 plus.

Mycket vill ha mer. Men om man tänker efter, bygger inte  gott som alla stora karriärer på cirka fem album. De fem som räknas. John hoppade över mellanalbumen, de som finns där, men som i slutändan inte räknas. Låtarna som aldrig platsar live.

Det blir nog inget mer.

Men det räcker – och blir över.

John Holm har svensk musikhistorias i särklass bästa röst.

Han är Billie Holiday – plus balle.

Dessutom fick han Anders Burman att åldras tio år bara på några skivinspelningar. En bedrift i sig. (Tore S Börjesson, Musikjournalist)

Kommande evenemang

Jazz

Viktoria Tolstoy (Jazzbaren)

Torsdag 23 september
Metal

The Haunted & Always War

Torsdag 23 september
Pop

Moto Boy (Definitivt 100 pers)

Fredag 24 september
Indie

El Perro Del Mar (Definitivt 100 pers)

Lördag 25 september
Alla events