Tillbaka till alla evenemang

Kulturnatten – Karakou, Tomas Rimeika & Lindh

20.00 – Lindh

21.00 Tomas Rimeika

22.00 Karakou

 

KARAKOU
Uppsala-konstellationen Karakou har varit aktiva under större delen av 10-talet, men nu under de senaste åren har de funnit sin sanna styrka. Efter att ha närmat sig ännu mer storslagna produktioner och bräckligt textförfattande på låtar som Hade jag bara vuxit upp kanske du velat ha mig så hittade de sin nisch i den hjärtkrossande popen med 2017:s Golvet i köket. Det är känslostormar i melodierna, och det är melodramatik i texterna, men det svider underbart. När Karakou 2019 kom tillbaka var det med singeln Nästan ingenting som följer samma emotionella tematik, men som låter mer finslipat och fokuserat än någonsin förut. Med sig hade de Nadja Evelina på gästsång, och när hon tillsammans med sångaren Sebastian Järpehag sjunger refrängmelodierna är det som om hjärtsträngarna är på väg att brista. Det ackompanjeras av pricksäkra ackordföljder och en produktion av storskivbolagsklass, som borde garantera dem entré på scener av arenastorlek. Från helikopter-gitarrerna i de första sekunderna till låtens antemiska outro har Karakou levererat en fullfjädrad popbanger, som sent kommer att glömmas bort.
Lyssna på Spotyfi: Karakou:

TOMAS RIMEIKA
Uppsalasångaren Tomas Rimeika solodebuterar! Efter över 200 gig i nio olika länder med banden The Rhymes, Frantic Sunday och Scandal Beauty, släpper nu sångaren debutalbum i eget namn. Singlarna Säffle och Djupviken har roterat på Sveriges radio, Sifhälla blev vald till veckans fynd av HYMN och i våras släpptes singeln Gillberga, då Tomas också var förband till Mando Diao under deras Sverigeturné.
Musiken på debutalbumet ”Byälvdalen” handlar om tro och tvivel. Förvänta dig en gränslös pophyllning till de vackra platserna i våra liv.
Lyssna på Spotyfi: Tomas Rimeika
LINDH
LINDH var tidigare frontare och låtskrivare i Uppsaladuon Lissi Dancefloor Disaster – som gjorde sig kända för sina intensiva livespelningar i Sverige, Tyskland och Frankrike. Duon tackade för sig efter kritikerrosade debutalbumet Waves och P3-singeln Try. LINDH är nu artist i eget namn. Låtarna tar sitt avstamp i en akutisk ljudbild med LINDH:s unika indieröst i centrum och existensiella låttexter.
Lyssna på Spotyfi: Lindh

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events