Tillbaka till alla evenemang

Kulturnatten

TOMAS RIMEIKA
Tomas släpper sitt andra album ”Våga” och firar med gig!
Albumet Våga låter som en hemmafest där alla dansar utan skor i köket. Yra gitarrer, saxofon, trumpet och festivalkänsla inramar euforin i sångerna.
”Jag har sett hur musik förändrar världen och jag älskar att se hur människor förenas i musiken live. Oavsett kön, hudfärg, bakgrund. Musiken river murar mellan människor och det älskar jag att se live”

Under 2022 gjorde Tomas 49 spelningar, var förband till Mando Diao, släppte debutalbumet Byälvdalen och åkte på Sverigeturné till elva städer.

Första halvåret 2023 inleddes med debutgig i Danmark samt två Tysklandsturnéer, dessutom nominerades Tomas till Årets Textförfattare för sångtexterna på debutalbumet på Manifestgalan.
Tomas besöker 10 städer under sin Sverigeturné i samband med albumsläppet, och Uppsalaspelningen sker på Katalin med bandet bestående av Pär Norlén på trummor, Johan Gunnarsson på gitarr och John Jönsson på bas.
Albumet kommer finnas att köpa efter spelningen på vinyl och cd.

DONIKA NIMANI
Hon har en orubblig inre drivkraft som hon har fått från sin mormor, som flyttade från Kosovo till Norrköping på 60-talet, samt från sin mamma, som har kämpat för att få ihop livet som ensamstående förälder. Inspirerad av sitt förflutna, så omvandlar Donika Nimani sorg till konst.

“Jag inspireras av hjärtekross och gråter ut när jag skriver. Då får jag på något sätt en distans till min historia” säger Donika, och fortsätter: “Jag vill stå för att våga. Våga berätta, våga känna, och att våga vara ärlig mot sig själv om sina känslor.”

På uppmaning av sin gitarrlärare, så skrev Donika sin första låt redan som tioåring – och låtskrivandet var kärlek vid första ögonkastet. Efter några års experimenterande med både engelska och svenska texter, så insåg Donika under studierna på Kulturama att det var när hon skrev på svenska som texterna kändes äkta.
Sedan senaste-EP:n 2021, så har Donika jobbat i studion och utvecklat sitt elektroniska pop-sound. Genom sin resa som artist har hon spelat på festivaler såsom Peace & Love, Let’s Spend The Night Together och Location East. Med texter som genomsyras av ärlighet, så definierar Donika Nimani modern svensk pop i en tidsålder då vi alla söker efter något äkta. I höst följer Donika upp den senaste ep:n med flertalet singlar.

SAMUEL BREUER
Samuel Breuer från Berlin målar bilder för öronen. Han sjunger, reciterar och rappar på ett organiskt bandsound om resan ut ur skiten. Han föredrar att släppa lös sin nästan obotliga energi tillsammans med sina fans live. Gör sin första spelning i Uppsala denna kväll!

Kommande evenemang

Rock

Rockgala – Till förmån för Barncancerfonden

Lördag 18 maj
Indie

Moto Boy – jazzbaren

Lördag 18 maj
Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Alla events