Tillbaka till alla evenemang

Lukáš Oravec Quartet feat Kálmán Oláh & Maciej Sikała

Pianisten Lubos Sramek är även känd som kompositör, arrangör och ledare för det europeiska projektet ”East European Artsamble”. Endast sexton år gammal spelar David Hodek trummor. Han är en mirakulös talang som har spelat sedan han var tre år gammal. Han har samarbetat med många världsberömda musiker och mottagit ett flertal internationella utmärkelser. Han har släppt flera album som bandledare eller som studiospelare. Kvartetten kompletteras av en eftertraktad tjeckisk basist, Tomas Baros. Han är en av de yngsta, mest begåvade basisterna i den tjeckiska jazzscenen. Han är också känd för att vara medlem i de bästa jazzformationerna som finns. Alla kvartettmedlemmar är också medlemmar i Gustav Brom Czech Radio Big Band.

 

Pianisten Kálmán Oláh är en Ungersk världskänd jazz pianist, han har vunnit många olika priser till exempel the Grand Prize at the 2006 Thelonious Monk International Jazz Composers Competition. Redan som fjortonåring börjar Marian Ševčík spela trummor med Slovakiska och Tjeckska band.  Han har spelat med de flesta av de internationella jazzstjärnorna. Kvartetten kompletteras av en eftertraktad tjeckisk basist, Tomas Baros. Han är en av de yngsta, mest begåvade basisterna i den tjeckiska jazzscenen. Han är också känd för att vara medlem i de bästa jazzformationerna som finns. Kvartetten har på spelningarna i Sverige tagit in den världs kända Polska tenor- och sopransaxofonisten Maciej Sikała. Han är även kompositör, bandledare och professor i jazzsaxofon vid Musikhögskolan i Bydgoszcz och Musikhögskolan i Gdańsk. Sikała har vunnit många priser och har släppt sex album.

 

Konserten anordas i samband med Slovakiens ordförandeskap för Visegradgruppen (V4) i ett samarbete med Katalin and all that Jazz, Slovakiska Ambassaden, Tjeckiska Ambassaden, Ungerska Ambassaden, Polska Ambassaden, Tjeckiska Centret och Polska Institutet.

Kommande evenemang

Stand-up

Oslipat – Nyqvist, Armstrong och Berhan

Onsdag 7 december
Jazz

Jul med Franska Trion

Torsdag 8 december
Jazz

Claire Martin & Martin Sjöstedt Trio (Jazzbaren)

Torsdag 8 december
Party

Kapten P

Fredag 9 december
Alla events