Mån - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Tillbaka till alla evenemang

Mads Tolling Quartet ft. Jacob Fischer (Jazzbaren)

Han är tvåfaldig vinnare av Grammy Awards och en tidigare medlem av the Turtle Island Quartet. Mads har också under många år varit del av bassisten Stanley Clarks band och har nu sin egen kvartett. Kvartettens första album The Playmaker fick en väldigt fint mottagande och strålande recensioner i Washington Post, San Francisco Chronicle och Downbeat Magazine. Mads fortsätter att turnera både i USA och internationellt och har spelat över 1000 konserter runtomkring i världen.

Redan som 15-åring kontaktade Mads Svend Asmussen för uppmuntran och råd medan han utbildade sig till jazzviolinist. Ett av de råd han fick var: ”Bara lyssna på Stuff Smith”, vilket han också gjorde. Mads höll kontakten med Svend och för några år sedan donerade Svend en stor del av sin musiksamling till Mads, däribland många original och handskrivet material. Detta för att musiken ska kunna förmedlas vidare till nästa generation.

På gitarr hör vi Jacob Fischer – som under 15 år spelade med Svend Asmussen. På bas finner vi Matthias Petri och på trummor Andreas Svendsen. Kvartetten hyllar Svend Asmussen på cd:n – Celebrating Svend Asmussen (2016) – vilken kommer att finnas för försäljning under turnén.

Kommande evenemang

Jazz

Martin Sjöstedt – Walk Tall (Jazzbaren)

Torsdag 23 januari
Pop

My Heart Is A Metronome & Arsadi

Fredag 24 januari
Soul

Soul Pack & Andreas Hellkvist Trio

Lördag 25 januari
Jazz

Cabazz

Onsdag 29 januari
Alla events