Tillbaka till alla evenemang

Rekordåren – Hållbara Hits från 60-talet

Succéföreställningen kommer tillbaka! Premiären tidigare i höstas fick stående ovationer. Publikröster: ” Musikaliskt är detta en härlig resa. Låtvalet är bingo! Det träffar så säkert på alla plan. Tonsäker stämsång.” ”Vilken underbar kväll, underbart koncept, 60-talet på två timmar, härligt mellansnack med bildspel, helt underbart!” ”Vilken show! Så jättebra!” ”Vilken härlig kväll! En massa roliga minnen som lockades fram både av bilderna och låtarna!”

Sextiotalet var en tid då vi själva, Sverige och världen snabbt förändrades. Folkhemmet stod på topp. Det har kallats Rekordåren; svenskarnas levnadsstandard växte rekordsnabbt.

Vi levde för all del i skuggan av Kalla kriget och Bomben, men vi hade det ändå gott ställt, även om vi blev gradvis medvetna om krig och orättvisor i omvärlden.

Inte minst förändrades musiken, från tramsiga schlager 1960 till psykedeliska låtar med fredsbudskap 1969.

Detta speglas i en föreställning med titeln ”REKORDÅREN – hållbara hits från sextiotalet”, där fem rutinerade Uppsalamusiker, själva uppväxta då, framför hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse – både ur personligt, lokalt, svenskt och världsperspektiv – om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande.

Mikael Jansson (sång)

Roland Morell (gitarr, sång)

Johan Smith (keyboard, sång)

”Grosse” Grotherus (bas, sång)

Hans Bäckström (trummor)

Kommande evenemang

Rock

Rockgala – Till förmån för Barncancerfonden

Lördag 18 maj
Indie

Moto Boy – jazzbaren

Lördag 18 maj
Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Alla events