Tisd - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Sönd - Månd: stängt
Midsommarafton och Midsommardagen har vi stängt.

Tillbaka till alla evenemang

Rekordåren – hållbara hits från sextiotalet

I Priset ingår soppa, ramlösa samt Kaffe med After Eight!

Katalin kommer dukas upp med långbord på denna föreställning, begränsat antal platser!

Middag börjar 19:00 och showen startar 20:00.

Sextiotalet var en omvälvande tid, en tid då vi själva, Sverige och världen förändrades, en tid då vi trodde att allt kanske var möjligt. Folkhemmet stod på topp. Det har kallats rekordåren, en tid då svenskarnas levnadsstandard växte rekordsnabbt. 1960 hade färre än hälften av svenska hushåll bil eller TV och tillbringade sina tre semesterveckor på camping eller släktvisit – 1969 hade vi villa-vovve-Volvo, såg på färgteve och grisfestade på ”Mallis” på semestern.

Vi levde för all del i skuggan av Kalla kriget och Bomben, men vi hade det ändå gott ställt, även om vi blev gradvis medvetna om krig och orättvisor i omvärlden.

Inte minst förändrades musiken. Från tramsiga schlager 1960 till psykedeliska låtar med fredsbudskap 1969. Scenkläderna gick från smoking eller aftonklänning, till batiktröjor, afghanpäls och jeans, oavsett kön. Elgitarrerna fick fuzzbox och smörsångare lät håret växa och började grymta som svarta bluesgubbar.

Detta speglas i en föreställning med titeln ”REKORDÅREN – hållbara hits från sextiotalet”, där fem rutinerade Uppsalamusiker, själva uppväxta då, framför hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse – både ur personligt, lokalt, svenskt och världsperspektiv – om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande. 

Mikael Jansson (sång)

Roland Morell (gitarr, sång)

Johan Smith (keyboard, sång)

Anders ”Grosse” Grotherus (bas, sång)

Thorbjörn ”Tolle” Johansson (trummor, sång)

Kommande evenemang

Rock

LowRain & The History feat Peter Kihlgård

Lördag 22 augusti
Stand-up

Petrina Solange – Nu Är Jag Här

Onsdag 26 augusti
Stand-up

SEMST

Onsdag 2 september
singer songwriter

Luke Elliot (US)

Torsdag 3 september
Alla events