Tillbaka till alla evenemang

Rekordåren – Hållbara hits från sextiotalet

Succéföreställningen kommer tillbaka! Premiären tidigare i höstas fick stående ovationer. Publikröster: ” Musikaliskt är detta en härlig resa. Låtvalet är bingo! Det träffar så säkert på alla plan. Tonsäker stämsång.” ”Vilken underbar kväll, underbart koncept, 60-talet på två timmar, härligt mellansnack med bildspel, helt underbart!” ”Vilken show! Så jättebra!” ”Vilken härlig kväll! En massa roliga minnen som lockades fram både av bilderna och låtarna!”

Sextiotalet var en tid då vi själva, Sverige och världen snabbt förändrades. Folkhemmet stod på topp. Det har kallats Rekordåren; svenskarnas levnadsstandard växte rekordsnabbt.

Vi levde för all del i skuggan av Kalla kriget och Bomben, men vi hade det ändå gott ställt, även om vi blev gradvis medvetna om krig och orättvisor i omvärlden.

Inte minst förändrades musiken, från tramsiga schlager 1960 till psykedeliska låtar med fredsbudskap 1969.

Detta speglas i en föreställning med titeln ”REKORDÅREN – hållbara hits från sextiotalet”, där fem rutinerade Uppsalamusiker, själva uppväxta då, framför hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse – både ur personligt, lokalt, svenskt och världsperspektiv – om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande.

Mikael Jansson (sång)

Roland Morell (gitarr, sång)

Johan Smith (keyboard, sång)

”Grosse” Grotherus (bas, sång)

Hans Bäckström (trummor)

Kommande evenemang

Jazz

Magnus Lindgren (Jazzbaren)

Torsdag 20 januari
Jazz

Magnus Lindgren – Extrakonsert (Jazzbaren)

Fredag 21 januari
Rock

The Terminal Glasses, Rotten Mind & The Search

Fredag 21 januari
Pop

Shadows of the Past & Plommons

Lördag 22 januari
Alla events