Tillbaka till alla evenemang

Erik Björksten – jazzbaren

Erik har med sin trollbindande folkpop beskrivits som en blandning av Tomas Ledin och Bruno K Öijer. Och kanske är det sant, för musiken innehåller både djup och folklighet, brandtal till döden och kärleksförklaringar till livet.
Med rötter i folk och vistradition sätter dragspel och akustiska instrument ton som ofta förstärks med olika elektroniska och mer moderna element ur popmusiken i en vilja att förnya och bryta ny mark inom svensk visa / pop.
Stabilt uppbackad av bandet ”Bästkusten” bestående av Stockholmsmusikerna Elin Tannerdal (bas), Johan Karlsson (gitarr) och Fredrik Edholm (trummor) bjuda det på två dynamiska set folk-pop denna afton.
”En ny stjärna på den göteborgska folkvispopfusionhimlen att lägga på minnet.
Erik Björksten är en både skicklig låtsnickrare, duktig gitarrist, dragspelare, varierad sångare och textförfattare. Helt enkelt fullfjädrad folkvispopfusionartist som inte behöver ändra någonting”
LIRA Musikmagasin – 2023
”Tar till mig klatschiga och ömsinta popvisor på svenska med bärande refränger. Inleder otroligt taktilt och återvänder till samma stämning i sitt utdragna outro. Genomgående märks en lyriskt skör anstrykning. Finns en varsamhet och omsorg om detaljer som lockar lyssnaren. Man uppfattar Björksten som genuint ärlig och genommusikalisk.”
Kulturbloggen – 2023
Erik är aktiv musiker i olika sammanhang bosatt i Göteborg – 2022 släpptes debutalbumet ”revor i tiden #1” på egna skivbolaget Ostron Records som följdes av en rad spelningar runt om i landet och blev startskottet för soloprojektet under eget namn.”

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events