Tillbaka till alla evenemang

Roffe Wikström

Sveriges okrönte blueskung återvänder till Uppsala i vinter för en konsert på Katalin den 10 december 2022.

Med en 50-årig karriär omfattandes ett 30-tal album, ytterligare ett på väg, och otaliga konserter är det ingen tvekan om att Roffe Wikström är Sveriges okrönte blueskung. Som ende svensk och ensam om att inte sjunga på engelska är han med i Virgins Blues Encyclopedia, där han delar utrymme med odödliga legender som John Lee Hooker och Muddy Waters. Han vilar dock inte på några lagrar utan går ständigt vidare.

Roffe Wikström har länge varit en ledande gestalt inom svensk blues, och med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar är det många som jämför honom med genrens internationella giganter. Trots att han varit så tongivande inom bluesen, är han inte rädd för att göra genreöverskridande samarbeten, och att ta till sig influenser från andra stilar och inriktningar – utan att tumma på kvaliteten och den personliga tonträffen i musiken.

”Roffe spelar som en gud” sägs det, men i det här fallet är det bortom gott och ont. Här finns varken djävul eller gud. Här existerar endast ett enda tyngdlöst nu, där det Wikströmska blueshjärtat slits ur kroppen och läggs i åhörarens händer.

Band: Roffe Wikström – gitarr, sång Max Lorentz – keyboards Peter “Korre” Korhonen – trummor Tommy Cassemar – bas

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events