Tillbaka till alla evenemang

Svenne Rubins

Svenne Rubins 40 år – I FRITT FALL UPPÅT!

En sensommardag för jämt 40 år sedan spatserade några glada amatörer från Vansbro in i en studio. Övertygade om att alla en gång i sitt liv borde få spela in en singel.

Voilá!  Svenne Rubins var bildat.

Det blev Långa bollar på Bengt, turnéer, Folköl och dunkadunka, jippon, En gammal Amazon, guldskivor, tretusen spelningar, en miljon skratt.

Det blev en livsstil.

Nu har fyra decennier passerat utan uppehåll och Svenne Rubins är still alive and kicking. Kan man tala om comeback då?

Ja, faktiskt.

I år firar Svenne Rubins 40 år som band och det ska såklart firas med stil. Nu rullar Svenne Rubins ut på stor turné över hela landet. Redan nu är närmare tjugo ställen bokade och fler tillkommer. I april släpper bandet också sitt nya album med samma namn som turnén: I FRITT FALL UPPÅT!

En TV-dokumentär 40 ÅR PÅ VÄG är så gott som klar.

Svenne Rubins har kallats ”världens bästa må-bra band”. Framförallt har de gjort sig kända som ett glädjespridande liveband med över 3000 spelningar i hela landet.

Bandet slog igenom 1992 med låtarna Långa bollar på Bengt(5 miljoner streams på Spotify) och Folköl och dunkadunka (10 miljoner streams) från albumet Sex män i skor, som sålde guld. Sammanlagt låg de båda låtarna på Svensktoppen 30 veckor i rad, med Folköl och dunkadunka på första plats i tre veckor.

1993 kom bandets nästa stora hit En gammal Amazon (11 miljoner streams).

Exempel på andra populära rubinslåtar är Det var samma dag som brandstation brann ner (3 miljoner streams) och Svart slang (1 miljon streams).

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events