Tillbaka till alla evenemang

Tengholm Ullberg Big Band

Tengholm Ullberg Big Band, ett av Sveriges bästa storband, kommer till Katalin med en releasekonsert den 25 januari! Bandet leds av Uppsalabördige trumpetaren Erik Tengholm och trombonisten Lars Ullberg, som har arrangerat och komponerat all musik som bandet spelar. Båda två tillhör landets flitigaste arrangörer på jazzscenen, något som har renderat i stipendier för dem båda.

Medlemmarna i bandet tillhör jazzelitens yngre generation och samtliga är utexaminerade från Kungliga Musikhögskolan under de senaste åren. Alla är mycket aktiva på jazzscenen och hörs i en mängd olika sammanhang och även som självständiga artister.

I samband med denna konsert släpper Tengholm Ullberg Big Band sitt efterlängtade fullängdsalbum Blue And Green With a Touch of Brown. Albumet innehåller musik och arrangemang av kapellmästarna och bandets sväng och stora dynamiska omfång kommer till sin fulla rätt. Erik Tengholms debutalbum från i fjol hyllades i pressen: “Man kan höra att varje ton kommer från hjärtat och att musikerna brinner för musiken.” – Jazzreporter Alex Schicke (Tyskland). Denna uppföljare kommer inte att göra någon lyssnare besviken. Missa inte denna maxade releasekonsert och -fest!

Album teaser: https://www.youtube.com/watch?v=QzhwX4GQZow

Träblås:
Sebastian Mattebo
Björn Bäckström
Emma Josefsson

Trumpeter:
Erik Tengholm
Isac Åberg
Max Stark
Linnea Jonsson
Emma Granstam

Tromboner:
Lars Ullberg
Hampus Adami
Hannes Junestav
Simon Skogh

Vibrafon:
Jesper Söderqvist

Gitarr:
Mattias Olofsson

Piano:
Anna Gréta Sigurðardóttir

Kontrabas:
Johan Tengholm

Trummor:
Oscar Johansson Werre

Gäst:
Lovisa Jennervall, sång

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events