Tillbaka till alla evenemang

Sissoko & Gripper på Katalin

Maliske Ballaké Sissoko, har tagit över manteln som den främsta turnerande virtuosen på kora. Ballaké är en inflytelserik improvisatör med en förmåga att låsa upp varje möjlig nyans på kora med subtiliteter som sällan hörs på något instrument.

Derek Gripper är Sydafrikas ledande gitarrist vars kärlek till kora fick honom att transkribera och spela in några av dess största verk, vilket förändrade ansiktet av klassisk gitarr och gav instrumentet sin allra första afrikanska repertoar.
Musikerna möttes för första gången i Paris och trots inget gemensamt språk, lyckades de genomföra en bejublad konsert tillsammans helt på improviserad musik. Sedan blev det London och skivinspelning.

Ola Sandström Gitarrist, sångare och kompositör debuterade med kritikerrosade Eldklotter – med Tomas Tranströmer dikter. Senast kom han ut med Flykten valde oss med tonsättningar av Stig Dagerman.

Mattias Perez är en framstående folkmusiker på gitarr i Sverige och ledare för bandet MP3. Han samarbetar även med artister som Sofia Karlsson och Malin Foxdal, samt är huvudlärare för gitarr på IngesundsMusikhögskola.

Ale Carr är en erkänd stränginstrumentalist inom nordisk folkmusik och medlem i danska Dreamer’s Circus. Han är också en skicklig fiolspelare och riksspelman.

Kommande evenemang

Americana

Will Stewart – Klubb Uffe (Jazzbaren)

Tisdag 26 september
Stand-up

Henrik Nyblom

Onsdag 27 september
Pop

Sissoko & Gripper på Katalin

Torsdag 28 september
Jazz

Elina Ryd (Jazzbaren)

Fredag 29 september
Alla events