Tillbaka till alla evenemang

Uppsala Storband 30 år

Uppsala Storband bjuder in till ett något försenat 30-årsjubileum, uppbackat av en rad eminenta gäster.

Viktoria Tolstoy började sjunga med bandet redan som 19-åring och banade direkt väg för många bejublade spelningar på jazzfestivaler och scener i Sverige och Norge. Det blir ett kärt återseende med både nya och gamla arrangemang på repertoaren.

Peter Asplund har varit både solist och repetitör åt bandet under många år. Senast 2017 tillsammans med Per ”Texas” Johansson i ”Gillespiana” – en hyllning till Dizzy Gillespie.

Claes Janson är en återkommande solist och samarbetspartner, inte minst genom hyllningen till Ray Charles som resulterade i en CD-skiva med storbandet 2009.

Fler gäster tillkommer.

Uppsala Storband bildades 1990. Premiärkonserten var på Norrlands Nation med Svante Thuresson som gästartist. Genom åren har det blivit många spännande samarbeten med både svenska och utländska musiker och artister som Louie Bellson, Bobby Shew, Jackie Paris, Jonas Kullhammar, Ulf Johansson Werre, Rigmor Gustafsson, Benny Bailey, Clas Yngström, Mikael Råberg och många fler. En av de drivande krafterna i Uppsala Storband är trummisen och arrangören Mats Engström som försett bandet med arrangemang och projekt genom åren.

Kommande evenemang

Indie

Alberta Cross

Onsdag 22 maj
Blues

Lady A – jazzbaren

Torsdag 23 maj
Stand-up

Mårten Cvetkovic

Torsdag 23 maj
Akustiskt

Andreas Hellkvist – Releasekonsert Quadrophonic Leslie Experience

Fredag 24 maj
Alla events