Tisd - Tor från kl. 16.00

Fre - Lör från kl. 13.00

Sönd - Månd: stängt

Tillbaka till alla evenemang

Veronica Swift & Jim Snidero (Jazzbaren)

Veronica växte upp mer eller mindre på turné med sina föräldrar, den mycket kände jazzpianisten Hod O`Brien och fina jazzsångerskan Stephanie Nakasian. Det var med dem som hon gjorde sitt första framträdande på Dizzy´s Club Coca Cola. Hon spelade in sin första CD som 9-åring med Richie Cole och nästa som 13-åring med saxofonisten Harry Allen.

Hon har under flera år samarbetat med pianisten Emmett Cohen och hans trio. Hon har även samarbetat med storheter som Wynton Marsalis, Chris Botti, Michael Feinstein Paquito d´Rivera. Hon har redan hunnit med att medverka på ett flertal ”tunga” Jazzfestivaler som Monterey och Montreal men även i Europa. I New York har hon uppträtt på Birdland, Blue Note och Dizzy’s Club Coca Cola där hon sjöng med bland andra Lincoln Center Jazz Orchestra.

Veronica, boende i New York, turnerade under våren 2019 med pianisten Benny Green Trio. Benny Green tillhörde under en lång tid Ray Browns trio.

Till Sverige kommer hon med den mycket välmeriterade saxofonisten Jim Snidero. Han anses vara virtuos på altsax och har spelat med storheter som Jack Mc Duff, Frank Wess, Mingus Big Band och Frank Sinatra. Han är också en pedagog av hög klass och har varit gästprofessor vid Indiana University och Princetown University i USA och musikhögskolor i andra länder.

Det svenska kompet består av basgiganten Hans Backenroth, trumprofessorn Bengt Stark och allas vår mästerpianist Claes Crona, alla mycket kända och omtyckta musikprofiler för JANO-publiken. Jag lovar att det kommer att bli en supersvängig och musikalisk höjdarkväll med Veronica Swift och hoppas så många som möjligt hinner uppleva detta unika tillfälle.

Kommande evenemang

Stand-up

SEMST

Onsdag 1 april
Akustiskt

Good Harvest & Crying Day Care Choir

Fredag 3 april
Americana

Baskery (Jazzbaren)

Lördag 4 april
Pop

ABBORN – GENERATION ABBA – GREATEST HITS

Lördag 4 april
Alla events